Mijn verhaal

Leonie Troost is eigenaar van Levamentum. Zij richtte het bedrijf op in het najaar van 2009, ruim een jaar nadat een schokkende gebeurtenis haar leven en dat van haar gezin op zijn kop zette.

De liefde voor Bart blijft altijd

‘In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 augustus 2008 overleed onze zoon Bart plotseling aan wiegendood. Hij was pas twee jaar oud. De schok was enorm. Je wereld staat op zijn kop en er breekt een moeilijke periode aan. En toch hebben wij, dwars door het verdriet en het missen van Bart heen, ook mooie momenten ervaren. Steun en medeleven van ontzettend veel mensen, liefde en saamhorigheid. We werden en worden nog steeds gedragen. Wij zijn trots dat Bart bij ons heeft mogen zijn, ook al was het maar heel kort. Onze liefde voor Bart sterft nooit.

In de periode vlak na Barts overlijden kwam ik erachter dat het erg moeilijk is persoonlijke rouwkaarten en bedankkaarten te vinden. Wij wilden onze eigen stijl, die recht doet aan wie Bart is en wat hij voor ons betekent. Maar je hebt alleen keus uit enkele standaardrouwbrieven en condoleanceregisters. Ook kinderboeken over rouw en rouwverwerking voor kinderen bleken moeilijk te vinden te zijn. Daarom schreef ik samen met onze oudste zoon Ivo het kinderboek "Als een Engel je komt halen". Een boek voor jonge kinderen over wat er gebeurt als iemand die je lief vindt overlijdt. Het boek is geïllustreerd door Helene Wilbrenninck en wordt in beperkte oplage in eigen beheer uitgegeven.

Al deze ervaringen, vanaf de dood van Bart tot en met het schrijven van een eigen kinderboek, hebben mij ertoe gebracht Levamentum op te zetten. Ik geef hiermee een nieuwe, positieve draai aan een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven. Levamentum wil een troostrijk lichtpuntje bieden aan iedereen die wordt geconfronteerd met het overlijden van een dierbare. Een lichtpuntje in de vorm van een mooie fotorouwkaart, een persoonlijk cadeautje of een boek dat je verder brengt. Die troost helpt je om, ondanks alles, de liefde voor het leven te blijven zien. Zoals wij de liefde voor Bart nog steeds elke dag beleven. Bart blijft altijd deel uit maken van ons leven.

Leonie Troost